Hitri kontakt

RTZ SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 896 15 47
+386 041 753 402
info(at)turizem-saska.si

Člani Regijske turistične zveze SAŠKA Turistična društva iz Spodnje Savinjske doline, Šaleške doline, Koroške pokrajine

TURISTIČNO DRUŠTVO TOPOLŠICA PODEŽELJE

Naslov: Topolšica 132 a, 3325 Šoštanj
Kontaktna oseba: Petra Lipičnik
Telefon, gsm: 041 724 554
Član RTZ SAŠKA od: 18 avg 2016
Nazaj na članstvo

OŠTANJ-2

Najbolj obiskan kraj v občini je po zaslugi term prav gotovo Topolšica. Terme se tako lahko pohvalijo z bogato zgodovino od 16. stoletja naprej, ko so moč te čudežne vode prvič spoznali. Prav ta zdravilna voda, neonesnažen gorski zrak in oblica sončnih dni, so že takrat privabljali plemiče iz Dunaja in celotne Avstro – Ogrske dežele.  Leto 1838 so Terme Topolšica prvič odprli za javnost, in sicer takrat pod imenom Florjanove toplice. Celo ljubljanski škof Tomaž Hren se je navduševal nad njimi. V 80 letih prejšnjega stoletja so se terme začele modernizirati.

Na področju turizma delujeta dva društva. TD Topolšica je bilo ustanovljeno, da obiskovalcem Term nudi različne aktivnosti in jim prireja številne prireditve.

TD Topolšica Podeželje izvira iz Loma nad Topolšico. Njihov prepoznavni znak je metulj saj je pred leti podjetje Erico Velenje po raziskavi ugotovilo, da na Lomu nad Topolšico živi največ različnih vrst metuljev. Društvo tako skrbi za urejene pohodne poti kot so Za metulji na potep in Sončna pot čez Lom. Z ohranitvijo starih običajev kot so Trije kralji, Mlajevanje, Kresovanje, Miklavževanje ipd skušajo povezati skupnost. Pohvalijo se lahko z zelo odmevnimi prireditvami kot so družinska prireditev Metuljev dan, jesenska Štrudlarija in Zimska pravljica kjer skupaj s teto Zimo prižigajo novoletne luči v Topolšici.