Hitri kontakt

RTZ SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 896 15 47
+386 041 753 402
info(at)turizem-saska.si

Novice in vabila pomembne novice in vabila na prireditve

Vabljeni na izlet v Braslovče

0 Komentarji
2151
16 apr 2017

Na obisk v BRASLOVČE

 Turistično društvo Braslovče(telefon: 031 896 938)

Braslovče so eno najstarejših naselij v Spodnji Savinjski dolini in tudi na Slovenskem. Staro trško naselje, kjer je sedež občine, leži v jugozahodnem delu Celjske kotline. Bogastvo naravne in kulturne dediščine ponuja izletnikom, pohodnikom in planincem številne možnosti za aktivno in kakovostno preživljanje prostega časa.

 

1.     Izpred avtobusne postaje v Braslovčah se boste v spremstvu lokalnega vodnika odpeljali po 200 let starem drevoredu, mimo dvorca Ruhental in Žovneškega jezera do vznožja gradu Žovneških gospodov, kasneje Celjskih grofov in knezov, kjer je zadnja leta svojega življenja preživel knez Friderik II. Celjski. Tam obnovljeni obrambni stolp in razvaline enega najstarejših gradov na Slovenskem pripovedujejo skrivnostno zgodbo. Prisluhnite ji. Do gradu vodi pešpot – 15 minut zmerne hoje. Predviden čas: 1 ura oz. 1 ura in 20 minut.

2.     Sledi vožnja skozi enega najlepše urejenih trgov na Slovenskem do prireditvenega prostora, kjer stoji veliki štajerski kozolec. Ogled vzorčnega nasada hmelja na hmeljevkah, »zeleno okno«, pogled na dolino »ZELENEGA ZLATA«. Predviden čas: 10 minut.

3.     Sprehod do predromanske, kasneje gotizirane Marijine cerkve, ki ji dajeta pečat barokizirana notranjost in ohranjeno taborsko obzidje (braslovški protiturški tabor) iz leta 1485. V neposredni bližini cerkve stoji dvorec LEGANT, sedež deželnega sodnika in zadnje počivališče Veronike Deseniške pred pokopom. Zanimive so trške hiše s portali in freskami na pročelju.Tudi trško perišče pripoveduje svojo zgodbo. Predviden čas: 45 minut.

4.     Vožnja do Braslovškega jezera, nekdanjega ribnika. Ob urejeni herbarijski učni poti lahko obiskovalci (po želji) izdelajo herbarij. Namesto tega je možen ogled Preserskih jezer. Predviden čas: 30 minut ali 2 uri.

 

*DODATNA PONUDBA izleta je v prilogi.

 
Turistično društvo Braslovče                                                                                                  Telefon: 031 896 938

                                                                                       

BRASLOVČEOBISK IN OGLEDI

   

Družinski grad gospodov Žovneških, kasneje Celjskih grofov.

Trajanje:

1 ura in 45 minut.

Trg Braslovče: cerkev Marije Vnebovzete; braslovški protiturškitabor; renesančni dvorec Legant; portali trških hiš s freskami; vaško perišče; prireditveni prostor s kozolcem, nasadom hmelja, »zelenim oknom« in pogledom na dolino »zelenega zlata«.

Trajanje:

1 ura in 30 minut.

Braslovško jezero ali Preserska jezera, obisk mlina, sadjarske kmetije.

 

Skupina se za izbor ogledov in ponudbe predhodno dogovori. Ogledi potekajo ob spremstvu lokalnega vodnika. Vsi ogledi so na lastno odgovornost.

Kontakt: 031 896 938 (Turistično društvo Braslovče).

*DODATNA PONUDBA na željo gostov:

·         ogled ekološke kmetije sadjarstva Pšaker (Petrova jabolka),

·         malica na kmečkem turizmu,

·         KOSILO ali VEČERJA v bližnjem gostišču Ferlič v Braslovčah.

 

Obiskovalcem svetujemo izbiro primerne obutve in oblačil. Za kakršnekoli poškodbe ne odgovarjamo.

 

 

                             

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: SALAMIJADA BRASLOVČE 2024 Vabljeni v park Dobrna Vabljeni na pomladno Dobrno Izlet v Prekmurje Izleti v občini Braslovče Vabljeni na kresovanje in prvomajsko budnico v Vojnik Salamijada Braslovče 2018 Vabljeni v Vojnik sredi marca S TD Petrovče na izlet v Avstrijo Vabljeni na tržnico Prebold
Vabljeni na izlet v Braslovče

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..