LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline ter Mladinski center Šmartno ob
Paki v sklopu Festivala domačih okusov in tradicije vabita na
KULINARIČNE DELAVNICE PRIPRAVE TRADICIONALNIH JEDI
1. kulinarična delavnica bo potekala v Šmartnem ob
Paki,
v SOBOTO, 24.
februarja 2018, OD 9. DO 13. URE
v MLADINSKEM CENTRU ŠMARTNO OB PAKI
- kuhinja in dvorana Marof –
Program oz. jedilnik delavnice:
1.
Mlečna
juha (mlečna župa)
2.
Prežganka
z jajci (prežgana župa), popečen kruh
3.
Suha
juha (suha župa), jabolčni hren (mrzel hren)
4.
Piščančja
obara (kurji ajmoht), ajdovi žganci (ajdovi žganki)
5.
Češpljevi
cmoki (češplovi cmoki), jabolčna
čežana
6.
Fižolova
juha (fižolova župa), široki rezanci (nudelci)
7.
Jetrca
v omaki, kruhovi cmoki
8.
Kmečka
omleta
9.
Krhki
flancati
10.
Vanilijev
puding z malinovim sirupom
PRIJAVA: prek elektronske
pošte pisarna.mc@gmail.com; v
elektronsko sporočilo zapišite vaše IME, PRIIMEK in KONTAKT; ali
telefona 064 167 940.
Število mest na delavnici je omejeno tako da pohitite s prijavo.
CENA DELAVNICE: 5
€ na osebo. Plačilo za udeležbo na delavnici plača udeleženec na sami
delavnici. V ceno delavnice je vštet ves material za izvedbo in vodenje
delavnice.
INFORMACIJE: Mladinski center Šmartno ob Paki, Šmartno ob Paki 13; pisarna.mc@gmail.com; 064 167 940 (Urban), 031 713 763 (Boža)
Kulinarične delavnice
priprave tradicionalnih jedi so del operacije Festival domačih okusov in
tradicije, ki je finančno podprta s strani Evropskega kmetijskega sklada za
razvoj podeželja.
V sklopu Festivala domačih okusov in tradicije bo na območju LAS Zgornje
Savinjske in Šaleške doline izvedenih 5 kulinaričnih delavnic priprave
tradicionalnih jedi in sicer 2 v Šmartnem ob Paki, 2 na Rečici ob Savinji in 1
na Ljubnem ob Savinji.
LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline ter Mladinski center Šmartno ob Paki v sklopu Festivala domačih okusov in tradicije vabita na
KULINARIČNE DELAVNICE PRIPRAVE TRADICIONALNIH JEDI
2. kulinarična delavnica bo potekala v Šmartnem ob
Paki,
v SOBOTO, 3. marca
2018, OD 9. DO 13. URE
v MLADINSKEM CENTRU ŠMARTNO OB PAKI
- kuhinja in dvorana Marof –
Program oz. jedilnik delavnice:
1.
Mlečna
prosena kaša
2.
Krompirjeva
juha (krompirjeva župa), palačinke
3.
Goveja
juha (goveja župa) z ribano kašo,
pražen krompir, topla hrenova omaka (topel
hren)
4.
Tople
kumare (tople murke), zabeljen fižol (zabelen fižou)
5.
Štajerska
kisla juha (kisla župa), beli
krompirjevi žganci (beli žganki)
6.
Praženec
(šmorn), kompot iz suhega sadja
7.
Belo
zelje v omaki
8.
Jabolčni
zavitek (jabolčni štrudel)
9. Skutini štruklji z vinsko omako
PRIJAVA: prek elektronske
pošte pisarna.mc@gmail.com; v
elektronsko sporočilo zapišite vaše IME, PRIIMEK in KONTAKT; ali
telefona 064 167 940.
Število mest na delavnici je omejeno tako da pohitite s prijavo.
CENA DELAVNICE: 5
€ na osebo. Plačilo za udeležbo na delavnici plača udeleženec na sami
delavnici. V ceno delavnice je vštet ves material za izvedbo in vodenje
delavnice.
INFORMACIJE: Mladinski center Šmartno ob Paki, Šmartno ob Paki 13; pisarna.mc@gmail.com; 064 167 940 (Urban), 031 713 763 (Boža)
Kulinarične delavnice
priprave tradicionalnih jedi so del operacije Festival domačih okusov in
tradicije, ki je finančno podprta s strani Evropskega kmetijskega sklada za
razvoj podeželja.
V sklopu Festivala domačih okusov in tradicije bo na območju LAS Zgornje
Savinjske in Šaleške doline izvedenih 5 kulinaričnih delavnic priprave
tradicionalnih jedi in sicer 2 v Šmartnem ob Paki, 2 na Rečici ob Savinji in 1
na Ljubnem ob Savinji.