Hitri kontakt

RTZ SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 896 15 47
+386 041 753 402
info(at)turizem-saska.si

Novice in vabila pomembne novice in vabila na prireditve

Kulinarične delavnice v Šmartnem

0 Komentarji
1697
14 feb 2018

LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline ter Mladinski center Šmartno ob Paki v sklopu Festivala domačih okusov in tradicije vabita na

 

KULINARIČNE DELAVNICE PRIPRAVE TRADICIONALNIH JEDI

 

1. kulinarična delavnica bo potekala v Šmartnem ob Paki,

v SOBOTO, 24. februarja 2018, OD 9. DO 13. URE
v MLADINSKEM CENTRU ŠMARTNO OB PAKI
- kuhinja in dvorana Marof –

Program oz. jedilnik delavnice:

1.                                 Mlečna juha (mlečna župa)

2.                                 Prežganka z jajci (prežgana župa), popečen kruh

3.                                 Suha juha (suha župa), jabolčni hren (mrzel hren)

4.                                 Piščančja obara (kurji ajmoht), ajdovi žganci (ajdovi žganki)

5.                                 Češpljevi cmoki (češplovi cmoki), jabolčna čežana

6.                                 Fižolova juha (fižolova župa), široki rezanci (nudelci)

7.                                 Jetrca v omaki, kruhovi cmoki

8.                                 Kmečka omleta

9.                                 Krhki flancati

10.                             Vanilijev puding z malinovim sirupom

 

PRIJAVA: prek elektronske pošte pisarna.mc@gmail.com; v elektronsko sporočilo zapišite vaše IME, PRIIMEK in KONTAKT; ali telefona 064 167 940.
Število mest na delavnici je omejeno tako da pohitite s prijavo.

CENA DELAVNICE: 5 € na osebo. Plačilo za udeležbo na delavnici plača udeleženec na sami delavnici. V ceno delavnice je vštet ves material za izvedbo in vodenje delavnice.

INFORMACIJE: Mladinski center Šmartno ob Paki, Šmartno ob Paki 13; pisarna.mc@gmail.com; 064 167 940 (Urban), 031 713 763 (Boža) 

Kulinarične delavnice priprave tradicionalnih jedi so del operacije Festival domačih okusov in tradicije, ki je finančno podprta s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
V sklopu Festivala domačih okusov in tradicije bo na območju LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline izvedenih 5 kulinaričnih delavnic priprave tradicionalnih jedi in sicer 2 v Šmartnem ob Paki, 2 na Rečici ob Savinji in 1 na Ljubnem ob Savinji. 

LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline ter Mladinski center Šmartno ob Paki v sklopu Festivala domačih okusov in tradicije vabita na

KULINARIČNE DELAVNICE PRIPRAVE TRADICIONALNIH JEDI

2. kulinarična delavnica bo potekala v Šmartnem ob Paki,

v SOBOTO, 3. marca 2018, OD 9. DO 13. URE
v MLADINSKEM CENTRU ŠMARTNO OB PAKI
- kuhinja in dvorana Marof –

Program oz. jedilnik delavnice:

1.                                 Mlečna prosena kaša

2.                                 Krompirjeva juha (krompirjeva župa), palačinke

3.                                 Goveja juha (goveja župa) z ribano kašo, pražen krompir, topla hrenova omaka (topel hren)

4.                                 Tople kumare (tople murke), zabeljen fižol (zabelen fižou)

5.                                 Štajerska kisla juha (kisla župa), beli krompirjevi žganci (beli žganki)

6.                                 Praženec (šmorn), kompot iz suhega sadja

7.                                 Belo zelje v omaki

8.                                 Jabolčni zavitek (jabolčni štrudel)

9.                                 Skutini štruklji z vinsko omako

PRIJAVA: prek elektronske pošte pisarna.mc@gmail.com; v elektronsko sporočilo zapišite vaše IME, PRIIMEK in KONTAKT; ali telefona 064 167 940.
Število mest na delavnici je omejeno tako da pohitite s prijavo.

CENA DELAVNICE: 5 € na osebo. Plačilo za udeležbo na delavnici plača udeleženec na sami delavnici. V ceno delavnice je vštet ves material za izvedbo in vodenje delavnice.

INFORMACIJE: Mladinski center Šmartno ob Paki, Šmartno ob Paki 13; pisarna.mc@gmail.com; 064 167 940 (Urban), 031 713 763 (Boža) 

Kulinarične delavnice priprave tradicionalnih jedi so del operacije Festival domačih okusov in tradicije, ki je finančno podprta s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
V sklopu Festivala domačih okusov in tradicije bo na območju LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline izvedenih 5 kulinaričnih delavnic priprave tradicionalnih jedi in sicer 2 v Šmartnem ob Paki, 2 na Rečici ob Savinji in 1 na Ljubnem ob Savinji. 

0.0
Zadnja posodobitev: sreda 14 februar 2018 18:12
Sorodne Novice: Dobrna - Velikonočne delavnice Adventne delavnice TD Vinska Gora Delavnice LAS od Pohorja do Bohorja PRIREDITVE V ŠMARTNEM OB PAKI Pozno poletni festival v Šmartnem Ustvarjalne delavnice v Šmartnem - glina Strokovne zeliščarske delavnice Petrovče - delavnice večki Predstava v Šmartnem Koncert Zale in Gašperja v Šmartnem
Kulinarične delavnice

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..