Hitri kontakt

RTZ SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 896 15 47
+386 041 753 402
info(at)turizem-saska.si

Novice in vabila pomembne novice in vabila na prireditve

GEOPUNKTURNI KROG V PREBOLDU

0 Komentarji
1230
08 okt 2019

GEOPUNKTURNI KROG V PREBOLDU na temo: »Človek, prebudi se!«

Za postavitev svetovnega Geopunkturnega kroga v Preboldu smo se odločili zaradi edinstvene lokacije, ki jo zaznamuje Hom, ki je sveta gora nad Šeščami. Oblikovana je kot podolžen zmajev hrbet, ki žari s prasilami Zemlje. Stari narodi so jo obiskovali kot svetišče Matere Zemlje. V krščanski dobi je bila kronana z romarsko cerkvijo Marije Magdalene kot naslednice neolitske Boginje. V svoji notranjosti varuje vilinsko ljudstvo. Geopunkturni krog, ki ga je Skupina za umetnost VITAAA pod vodstvom Marka Pogačnika postavila v Preboldu, prebuja njene vrednote skupaj s kvalitetami prebujenega človeka.

Kaj so Geopunkturni krogi?

Namen geopunkturnih krogov je ponovno razviti pogovor med človeškim rodom in Zemljo ter njenimi elementarnimi bitji. Umetniško delo tak dialog omogoča.

Vsak geopunkturni krog je kolektivna stvaritev, ki jo sestavlja mnogo individualnih prispevkov. Pri izdelavi in postavitvi Geopunkturnega kroga je sodelovalo okoli 40 ljudi. Geopunkturni krogi so sestavljeni iz določenega števila kamnitih enot. Informacije, shranjene v mineralni zavesti kamna, omogočajo dotik (neke vrste akupunkturo) Zemljinega telesa. Komunikacija z zavestjo Zemlje poteka s pomočjo znamenj vklesanih v kamne, t.i. kozmogramov. Kozmogrami omogočajo komunikacijo s pokrajino in z bitji, ki nimajo fizičnih oči. Izklesani so na način, da ustvarjajo svetlobno sfero, ki jo bitja Zemlje in Vesolja lahko občutijo. To je razlog, da so oblike kozmogramov izklesane konkavno kot posodice, ki lovijo sončno in lunino svetlobo. Tako nastane svetlobni lik sporočila.

Zato smo za krog v Preboldu izbrali temo »Človek prebudi se!« Da bi se človeštvo spremenilo, je potrebno, da vedno več posameznikov znotraj sebe prebudi kvalitete, ki jih utelešajo posamezni kozmogrami Geopunkturnega kroga v Preboldu.

Uradna otvoritev Geopunkturnega kroga v Preboldu bo v torek 15.10.2019 ob 17. uri v Preboldu

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Festival potic v Preboldu 2024 ZELENI BAZAR 2023 v Preboldu Naš kraj lep in urejen 2022 v Preboldu Noč čarovnic 2022 v Preboldu VODENJE PO PREBOLDU 4. Festival klekljane čipke v Preboldu Noč čarovnic na kmečki tržnici v Preboldu 16. festival potic v Preboldu Kolesarjenje v Preboldu Kmečka tržnica v Preboldu 9.6.
Prebold

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..