Hitri kontakt

RTZ SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 896 15 47
+386 041 753 402
info(at)turizem-saska.si

Člani Regijske turistične zveze SAŠKA Turistična društva iz Spodnje Savinjske doline, Šaleške doline, Koroške pokrajine

TURISTIČNO DRUŠTVO ŠEMPETER

Naslov: Ob Rimski nekropoli 2, 3311 ŠEMPETER
Kontaktna oseba: Martina Cakič
Telefon, gsm: 03 700 20 56
Član RTZ SAŠKA od: 17 avg 2016
Nazaj na članstvo

ALEC-1GrižePetrovčeALEC-2

O TD Šempeter

Turistično društvo Šempeter v Savinjski dolini

Krajani Šempetra so Turistično društvo Šempeter v Savinjski dolini ustanovili že leta 1961 in s tem pokazali svojo skrb za ohranjanje kulturne in zgodovinske dediščine svojega kraja.

Skrbimo za svoje zaklade

Ko so leta 1952 v Šempetru odkrili rimske nagrobnike, ki predstavljajo najbolj dragoceno dediščino rimske kulture na slovenskih tleh, smo člani turističnega društva odgovorno prevzeli upravljanje tega pomembnega spomenika, saj smo se zavedali njegovega pomena za razvoj turizma. Tako od leta 1961 ponosno upravljamo enega najlepših spomenikov rimske dobe v Sloveniji in Evropi, rimsko nekropolo. Leta 1972 pa smo člani Turističnega društva Šempeter prevzeli skrb za še en turistični biser v Spodnji Savinjski dolini, za kraško jamo Pekel. Usposobljeni vodniki TD Šempeter lahko tako dandanes popeljejo obiskovalce po prelepem antičnem parku in skozi čudovito podzemno jamo. S prostovoljnim delom pa člani turističnega društva ne skrbimo le za urejenost in prepoznavnost svojih znamenitosti. Z raznimi akcijami spodbujamo skrb za lepšo podobo celotnega kraja, organiziramo različne prireditve ter pripravljamo razglednice in prospekte.

Dolgoletna tradicija in nova prizadevanja

V Turistično društvo Šempeter v Savinjski dolini je danes vključenih že preko 180 članov, ki izkazujejo srčnost in pripadnost svojemu kraju. Tako nadaljujemo pred več kot 45 leti začrtano pot varovanja arheološke in naravne dediščine in prizadevanja za to, da bi kraj obiskalo čim več turistov. Seveda pa v turističnem društvu še vedno skrbimo tudi za urejanje kraja in organiziranje družabnih in kulturnih prireditev. V svojem Turističnem informacijskem centru, ki se nahaja v središču kraja pri rimski nekropoli, turistom poleg splošnih informacij z veseljem ponudimo tudi pomoč pri iskanju namestitve, svetujemo pri odločitvi o organizaciji izleta, pri nas pa si lahko izberejo tudi raznovrstne spominke.