Hitri kontakt

RTZ SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 896 15 47
+386 041 753 402
info(at)turizem-saska.si

Člani Regijske turistične zveze SAŠKA Turistična društva iz Spodnje Savinjske doline, Šaleške doline, Koroške pokrajine

Turistično društvo Muta

Naslov: Glavni trg 17, 2366 Muta
Kontaktna oseba: Otica Paradiž
Telefon, gsm: 070 863 488
Član RTZ SAŠKA od: 11 dec 2017
Nazaj na članstvo

V lanskem letu je naše društvo sodelovalo pri izvedbi občinskega praznika. Društvo je bilo organizator tržnic, na katerih so razstavljali in prodajali domači ponudniki in pa tudi ponudniki sosednjih občin. Številna društva občine so lahko na ta način predstavila društvo in delovanje le-tega. Dogajanje je potekalo na šolskem igrišču na Zg. Muti, kjer se je potem nadaljevalo z veselico v tamkajšnjem prireditvenem šotoru.

ADVENTNI VENEC NA MUTI

Člani TD Muta smo se v lanskem letu uspešno lotili še enega zanimivega projekta: postavitev adventnega venca pred občinsko stavbo. Adventni venec je nastal s pridnimi rokami naših članov, veliko pa smo imeli tudi drugih prostovoljcev, ki so pridno pomagali s svojim delom in idejami. Ob prižigu prve adventne svečke smo organizirali dogodek, kamor smo povabili tudi predstavnike drugih društev in tudi vse občane naše občine. Za sodelovanje se iskreno zahvaljujemo mešanemu pevskemu zboru Zvon, ki je poleg domačih dobrot popestril dogajanje.

PRAZNIČNI BAZAR

Praznični bazar je potekal v decembru 2015 pred občinsko stavbo. K sodelovanju smo povabili Osnovno šolo Muta in pa tudi druga društva in posameznike. Program je bil zelo lep in pester, primeren prav za vse obiskovalce. Obiskal nas je tudi Božiček in s tem razveselil naše najmlajše. Stojnice so ponujale predstavitev posameznikov in društev, ponujale so številne izdelke, sladkarije in toplo pijačo, ki je ob mrazu vsakemu teknila. Pohvalimo se lahko z lepim obiskom in s številnimi pohvalami, ki smo jih prejeli po končani prireditvi.

KOMEDIJA »MIJIDVI BOMA VSE PORIHTALI«

V mesecu januarju 2016, ko smo še vsi pod vtisom prazničnega dogajanja, smo se člani društva odločili, da našim občanom in pa tudi občanom drugih občin na obraze privabimo malo smeha in dobre volje, zato smo v goste povabili skupino Vila Lehen, ki se nam je predstavila z odlično komedijo »Mijidvi boma vse porihtali«. Ponosni smo nase, saj nam je uspelo napolniti avlo OŠ Muta. Še ponosnejši smo bili, ko smo ob koncu igre videli, da so obiskovalci odhajali dobre volje in nasmejani, da jim je bila igra všeč. Odločili smo se, da takih dogodkov v domači občini ne sme manjkati.

VELIKONOČNI ZAJČEK

Pravkar pa smo »pod streho spravili« še en projekt – postavitev velikonočnega zajčka pred občinsko stavbo. Iskreno se zahvaljujemo gospe Lidiji, ki nam je pomagala in omogočila, da je vzdušje primerno bližajočemu se prazniku.

OTVORITEV PISARNE TURISTIČNEGA DRUŠTVA MUTA

V okviru praznovanja občinskega praznika 2016 je bila v juniju otvoritev pisarne turističnega društva Muta. Pisarna se nahaja na lokaciji občinske upravne stavbe, Glavni trg 17, Muta in služi promociji občine in turističnim dejavnostim.

MUTA-2

Turistično društvo Muta je mlajše društvo, ustanovljeno junija 2015. Društvo je že priredilo nekaj odmevnih dogodkov v domači občini (tržnice v okviru občinskega praznika 2015 in pomoč pri izvedbi praznika, postavitev adventnega venca, zimski praznični bazar idr.).

Člani društva imamo za leto 2016 visoko zastavljene cilje. Naj jih omenimo le nekaj:

ureditev prostorov za društvo in INFO točke; organizacija izletov (2-3 letno); prodajanje izdelkov domačih ponudnikov na tržnici (hišica pred gasilskim domom); urejanje okolice in sodelovanje na čistilnih akcijah; sodelovanje v okviru občinskega praznika 2016; pikniki in dogodki, ki so se odvijali že v prejšnjem letu