Hitri kontakt

RTZ SAŠKA

Stari trg 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 896 15 47
+386 041 753 402
info(at)turizem-saska.si

Novice in vabila pomembne novice in vabila na prireditve

Vojnik od 24 do 30 oktobra

0 Komentarji
960
24 okt 2019

KDAJ

KAJ

KJE

ORGANIZATOR

OPIS

četrtek, 24. oktober ob 7. uri

Izlet Društva upokojencev Vojnik v Pršutarno Lokev

Pred cerkvijo Sv. Jerneja, Murnova ulica 4, 3212 Vojnik

Društvo upokojencev Vojnik

Društvo upokojencev Vojnik vabi v četrtek, 24.10.2019, na izlet v Pršutarno Lokev, z zbirališčem pred cerkvijo sv. Jerneja v Vojniku ob 7. uri.

četrtek, 24. oktober ob 10. uri

Prireditev: Da se sliši glas

Don Boskov trg 1, 3000 Celje

Mešani pevski zbor Don Bosko

Vabimo Vas na naše skupno srečanje, prireditev DA SE SLIŠI GLAS, ki bo v četrtek, 24. 10. 2019 ob 10.00 v naših prostorih (Don Boskov trg 1, 3000 Celje). Potek programa: Uradni začetek in kulturni utrinek Predstavitev naše dejavnosti in nove spletne strani Naše ugotovitve, izkušnje Iskanje skupnih rešitev Pogostitev in druženje Skupaj lahko premikamo meje, zato si želimo, da se prireditve udeležite tudi Vi.

sobota, 26. oktober ob 8. uri

Pohod na Ušesa Istre

Pred cerkvijo Sv. Jerneja, Murnova ulica 4, 3212 Vojnik

Planinsko društvo Vojnik

Vabljeni na pohod na Ušesa Istre z vodnikom Francem Grumom z zbirališčem pred cerkvijo sv. Jerneja v Vojniku.

sobota, 26. oktober ob 18. uri

Literarni večer z Matijo Založnikom in Skomarsko hišo

Skomarska hiša - Skomarje, Skomarje, 3214 Zreče

Matija Založnik in Skomarska Hiša

Vabilo na Skomarski večer 26. 10. 2019 ob 18 uri. Za tiste, ki jih zanima kraj Skomarje, nas bo uro pred prireditvijo pričakala vodička in nam povedala kaj zanimivega. Prav gotovo bo povedala tudi kaj o Juriju Vodovniku. Cerkev bo odprta uro pred prireditvijo. Na sami prireditvi bo tudi tekla beseda o kraju Frankolovo. Lepo vabljeni, da se nam pridružite.

sobota, 26. oktober ob 19. uri

Letni koncert "Kako je hitro vse minilo..."

Kulturni dom Vojnik, Celjska cesta, 3212 Vojnik

Arclinski fantje

Gostje večera: Prekmurci iz Tišine, humorist Gojko Jevšenak, Tamburaši iz Šmartnega na Pohorju, Ljudske pevke KD Socka, Brigita Petre, harmonikar Peter Jagodič ter Holcerji. Dogodek bo povezovala Katja Žvikart.

nedelja, 27. oktober ob 14. uri

Zaključno snemanje oddaje V grajskem parku ob dvorcu Tabor

Dvorec Tabor,, Višnja Vas 01, 3212 Vojnik

Dvorec Tabor in RTV SLO 1 z Ireno Bedrač

DVOREC TABOR Višnja vas - Vojnik VABI v nedeljo, 27. 10. 2019 od 14 ure dalje na NEDELJSKO GRAJSKO DRUŽENJE S snemanjem zaključne oddaje v Grajskem parku ob dvorcu Tabor ZANIMIVOSTI: - Zaključek snemanja oddaje na VRTU in razglasitev rezultatov zmagovalne skupine, ki so jo izbrali gledalci preko glasovanja, - sprehod po parku, razgovor in svetovanje mentorjev, - kulturni program, Rogisti iz Nove Cerkve - Harmonikar nam bo zaigral nekaj Slakovih - izdelovanje jesenskih šopkov in aranžmajev pod vodstvom dr. Sabine Šegula (znana kot oblikovalka božičnih aranžmajev v Vatikanu) - risanje nagrobnih kamnov namesto plastičnih sveč... - Grajska brezmesna kulinarika v parku za degustacijo... PONUDA NA STOJNICAH: - z ponudbo trajnic in aranžmajev se bodo predstavili mentorji, ki so sodelovali v oddaji na Vrtu - naravna kozmetika - dobrote DOBRE DOBRNE - delavnice za otroke KULINARIKA V PARKU - Juha z grajskega vrta in travnika (kuhar Gobec) - pražen krompir ekipe Dobrne, ki sodeluje na Festivalih praženega krompirja (s štorovkami, zelišči iz grajskega vrta in porom...) - Krompirjevi polpeti na žaru (družina Brecl,) - Kozjanska kostanjeva juha - kostanj - mlado vino in brezalkoholni napitki - čaji iz vrta dvorca Tabor Obiskovalce bomo seznanili tudi z aktivnostmi in željo po ustanovitvi HORTIKULTURNEGA DRUŠTVA s sedežem na Dvorcu Tabor. Veseli bomo vaših pristopnih izjav ! Vabijo vas EKIPE ODDAJE NA VRTU ter ljubitelji vrtov in parkov, Graščak in Dvorec Tabor

ponedeljek, 28. oktober ob 17. uri

Pravljično doživljanje in ustvarjalna delavnica za otroke na temo noč čarovnic v Knjižici Vojnik

Knjižnica Vojnik, Prušnikova ulica 5, 3212 Vojnik

Knjižnica Vojnik

Knjižnica Vojnik organizira pravljično doživljanje in ustvarjalna delavnica za otroke na temo noč čarovnic.

sreda, 30. oktober ob 12. uri

Repair Café

Kamrica - medgeneracijski center Vojnik, Celjska cesta 10, 3212 Vojnik

Kamrica- medgeneracijski center

Kaj narediš s poškodovanim kosom pohištva? Ali z oblačilom, ki si se ga naveličal? Kaj se zgodi z nakitom in spominki, ki jih ne maraš več? Odvržeš v koš? Svetovna mreža za spodbujanje popravil »Repair Café« Vojnik je koncept, ki je nastal leta 2009 na Nizozemskem in podpira idejo popravil v lokalnem okolju z namenom izboljšanja splošnega družbenega stanja, tako na ravni posameznika kot države. Od doma lahko prinesete na popravilo izdelke, kot so manjši kosi pohištva, oblačila, gospodinjski izdelki, nakit, igrače, posodo in drugo... karkoli bi še želeli uporabljati in je mogoče popraviti. Ob sodelovanju strokovnjakov v kavarnici popravil se vedno najde nekdo, ki zna popraviti različne izdelke in ima znanje in izkušnje. Ker lastnik izdelka sodeluje pri popravilu, se tako nauči novih veščin, ki so hkrati pomembne za zmanjšanje porabe surovin, energije, vode, kemikalij, emisij CO2 Vabljeni v Kamrico! Delavnica je predvidena od 12. do 17. ure.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Vojnik - Ta Prešernov večer Božični Vojnik 2023 UTRIP BOŽIČNEGA VOJNIKA Koncert Prifarcev v Vojniku Proslava v Vojniku Kolesarska dirka tudi skozi Vojnik RTZ SAŠKA na Božičnem Vojniku BOŽIČNI VOJNIK 2022 Praznovanje KS Vojnik Budnica v občini Vojnik
Vojnik

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..